Oranje Comité Loil-Vooruit – Koningsnacht 26 april – Koningsdag 27 april

Koningsnacht – 26 april

Een inmiddels bekend evenement in menig stad: Koningsnacht. De avond voor Koningsdag barst het feestgedruis al los op diverse evenementen locaties. Dit jaar zal er voor het eerst ook een Koningsnacht feest georganiseerd worden op 26 april in ’t Hart van Loil (voormalige kerkgebouw).

Het belooft een zeer gezellige avond te worden in Loil met medewerking van diverse Loilenaren en Didammers, zoals Gelderpiraat, Las Palmas radio en Piraten hits Top 1000.

“Een gezellig feest met fijne muziek voor jong en oud. Geen gedoe om in de stad te komen of midden in de nacht thuis zien te komen met de trein of taxi. Nee, juist lekker op de fiets of te voet naar ’t Hart van Loil en alvast een drankje proosten op de Koning.

Het idee is ontstaan vanuit de organisatie voor Koningsdag. Ieder jaar organiseert Oranje Comité Loil-Vooruit een traditionele maar gezellige Koningsdag op het kerkplein in Loil. Vaste activiteiten zijn het vlag hijsen, het Wilhelmus, luchtbuks schieten en uiteraard een rondgang door het dorp met mooi versierde fietsen door de kinderen. Toen dachten we: waarom moet je de avond van tevoren eigenlijk op pad voor een feestje en waarom zou dat niet in Loil kunnen? Gewoon een gezellige avond in de buurt en elkaar ontmoeten. Zo kwam het idee om vooral een lokaal feest te organiseren met medewerking van enkele Loilse en Didamse Dj’s/Zendpiraten. De locatie (’t Hart van Loil) is er al, dus laten we het gewoon proberen en gaan organiseren!” Aldus Melvin Rasing van Oranje Comité Loil-Vooruit.

Het avondfeest in ’t Hart van Loil begint om 20:30 uur en eindigt om 01:00 uur.

Toegang vanaf 16 jaar en kaarten zijn verkrijgbaar via https://captainticket.nl/ticketshop/loilvooruit

Koningsdag 27 april

Vervolgens zal er op donderdag 27 april weer een gezellige Koningsdag worden georganiseerd door Oranje Comité Loil-Vooruit op het kerkplein in Loil.

Hopelijk met net zo’n lekker weer als vorig jaar, zullen er de nodige activiteiten zijn voor de kinderen en mag de traditionele rondgang door het dorp op versierde fietsen niet ontbreken.

Versierpakketjes worden op de Daltonbasisschool St. Jozef in Loil uitgedeeld.

Loilse jeugd die niet in Loil op school zit, kunnen een versierpakketje afhalen bij Erik Seegers, Pastoor Indenstraat 7 in Loil.

Verder zijn er uiteraard voor zowel de jeugd als de volwassenen schietwedstrijden.

Tot ziens op 27 april!

Programma Koningsdag

11:45 u.          Verzamelen bij de kerk

11:50 u.          Klein rondje Loil met muzikale begeleiding van het tamboerkorps

12.00 u.          Openingswoord, Vlag hijsen, Wilhelmus, Toespraak, Optreden van Majorettes en Vendeliers, Lang zal hij leven, Woord van dank door het Oranje Comité en de rondgang door Loil met kinderen op versierde fietsen.

13:00 u.          Bij terugkomst is er een versnapering voor de kinderen

                        Start jeugdactiviteiten op het kerkplein:

                        Luchtgeweer schieten op 2 schietbakken, Springkussen, luchtkussen, klimtoren, legoblokken bouwen en jeugd ringrijden in een carrousel

13.30 u.          Schietwedstrijden voor volwassenen

14:30 u.          Prijsuitreiking jeugd

15:30 u.          Kampen schietwedstrijden

17:00 u.          Prijsuitreiking schietwedstrijden

Geplaatst in Nieuws.