In Memoriam – Gerrie Buiting

Op 20 augustus kregen we het bericht dat op 72-jarige leeftijd ons erelid Gerrie Buiting is overleden.

Met hem verliezen we niet alleen een heel actief en zeer gewaardeerd (Ere)lid van ons schuttersgilde, maar ook een actief verenigingsmens die in Loil altijd bereid was om te helpen.

Het devies van ons schutters Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid was Gerrie op het lijf geschreven en hij droeg dit ook altijd uit, waar hij ook was of wat hij deed.

Zo was Gerrie 48 jaar trouw lid van ons schuttersgilde waarbij hij begonnen is als vendelier. Gerrie is vendelier geweest van 1975 tot 2002 en daarbij in 2000 federatief onderscheiden. Het show vendelen verder uitbouwen en de jeugd erbij betrekken waren daarbij zijn drijfveren en bezigheden. Hoewel hij het vendelen nog heel leuk vond, was hij dienstbaar aan ons schuttersgilde en is daarom in 2002 overgestapt naar het bestuur. Hij is tot 2019 bestuurslid geweest. Het beheer en regelen van alle materialen, medeverantwoordelijk voor opzet en inrichting van feestterreinen bij diverse concoursen en het jaarlijks schuttersfeest, het organiseren van de jaarlijkse fietstocht, het kledingbeheer, contactpersoon voor de drumfanfare en de Loilse parochie waren een paar van de taken waar hij op zijn eigen zeer enthousiaste en betrokken wijze uitvoering aan gaf. Daarnaast was hij binnen ons schuttersgilde een trouw en actief lid van het Oranje comité en de schietvereniging.

Het ringrijden was zijn lust en zijn leven zo wist hij in 1983 en 2002 het koningschap te bemachtigen.

Daarnaast was hij in Loil actief binnen de begeleidingscommissie van de carnavalsoptocht, mede decorbouwer voor het openluchtspel en op zondagmorgen actief in de voetbalkantine om de voetballers van een natje en een droogje te voorzien. Tevens was hij vele jaren chauffeur van de buurtbus.

Voor al deze activiteiten is hij in 2019 koninklijk onderscheiden en binnen het schuttersgilde benoemd tot Erelid.

Gerrie, bedankt voor jouw jarenlange inzet, we zullen dit voor altijd in onze herinneringen meedragen. We wensen Betsie, de kinderen, kleinkinderen en overige naasten veel sterke toe in de komende tijd.

Bestuur schuttersgilde “Loil-Vooruit”.

Geplaatst in Nieuws.